Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012


ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «1905» ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Βραδιά με ποίηση και μουσική


Με τους Κ. Λάνταβο, Λ. Καράμπα και Π. Πελτεκοπούλου  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΗς “Ε”

Μαγική» βραδιά, πλημμυρισμένη με ποίηση και μουσική ήταν αυτή της περασμένης Παρασκευής στη μουσι­κή σκηνή «1905», στην Ελασσόνα. «Ξε­ναγοί» σε αυτό το εξαιρετικό «πάντρε­μα» ήταν οι γνωστοί Λαρισαίοι δημι­ουργοί Κώστας Λάνταβος, Λίνα Καρά­μπα και Πόπη Πελτεκοπούλου, που παρουσίασαν με το δικό τους ξεχωρι­στό τρόπο κομμάτια από μελοποιημέ­νη ποίηση, τόσο δική τους, όσο και άλ­λων δημιουργών. Μαζί τους, οι Νίκος Μεζίλης (φλάουτο), Κώστας Γιαννακίδης (πιάνο), Δροσιά Αλεξούλη (τρα­γούδι) και Θηρίμαχος Πάκας (τραγού­δι).

Αρχικά, η εκδήλωση κύλησε με την απαγγελία ποιημάτων από τους Λαρι­σαίους δημιουργούς, με μικρά μουσι­κά διαλείμματα από το Νίκο Μεζίλη. Το δεύτερο μέρος της βραδιάς ανήκε στο μουσικό σχήμα, που ερμήνευσε, υπέ­ροχα, κομμάτια κλασικά, τζαζ, αλλά και από την έντεχνη ελληνική μουσική. Γεγονός είναι πώς η ξεχωριστή αυτή βραδιά στην Ελασσόνα άρεσε ιδιαίτερα και οι συντελεστές της καταχειροκρο­τήθηκαν με θέρμη από το φιλότεχνο κοινό, όλων των ηλικιών, που είχε γεμίσει ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης.

                                             Γιάννης Μουκίδης

 

http://linakaramba.files.wordpress.com/2010/04/cf80cebfceafceb7cf83ceb7-cebaceb1ceb9-cebccebfcf85cf83ceb9cebaceae-ceb8-ceb5.jpg?w=217&h=300 
(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ)

Βραδιές με ποίηση και μουσική στην Ελασσόνα…

 

Σ’ ένα καταπληκτικό χώρο το bar “1905″ οι φίλοι της καλής ψυ­χαγωγίας της Ελασσόνας απο­φάσισαν να πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή βραδιά με έντεχνη μουσική και τραγούδι αλλά και ανάγνωση ποίησης.

Έτσι στην κατάμεστη αίθουσα του “1905″ ο γνωστός καρδιολό­γος Νίκος Μεζίλης που διαπρέπει στο φλάουτο ως σολίστας, ο Κώ­στας Γιαννακίδης στο πιάνο και στο τραγούδι η Δροσιά Αλεξούλη με το Θηρίμαχο Πάκκα, αποτέλε­σαν τους κρίκους της μουσικής στον ποιητικό κύκλο που ανάδειαν οι γνωστοί λαρισαίοι ποιητές Κώστας Λάνταβος και Λίνα Καράμπα καθώς και η ηθοποιός Πόπη Πελτεκοπούλου. Άλλωστε ο γενι­κός τίτλος των εκδηλώσεων που συνεχίζονται είναι “Κύκλοι Ποίη­σης σε κρίκους Μουσικής”,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου